Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Fysiotherapie en medicatie" by H. van der Velde # eBook PDF Kindle ePub Free

Fysiotherapie en medicatie

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Fysiotherapie en medicatie
  • Author : H. van der Velde
  • Release Date : January 15, 2016
  • Genre: Medical,Books,Professional & Technical,
  • Pages : * pages
  • Size : 2012 KB

Description

Fysiotherapeuten vragen tijdens de anamnese welke medicijnen de patiënt gebruikt. Maar wat doen de therapeuten nu eigenlijk met de antwoorden van de patiënt? In de praktijk lijkt het gebruik van medicijnen door de patiënt weinig invloed op het fysiotherapeutisch handelen te hebben. Niets is minder waar. Niet alleen voor de kwaliteit van zorg, maar zeker ook met het oog op de patiëntveiligheid is farmacologische kennis van groot belang voor de fysiotherapeut.

Fysiotherapie en medicatie geeft in duidelijke taal weer welke taak de fysiotherapeut kan vervullen binnen de medicamenteuze behandeling van de patiënt en welke restricties hierbij gelden. De fysiotherapeut (in opleiding) leert potentiële risico's van medicatie in de fysiotherapeutische praktijk te signaleren en te beperken.

Dit boek biedt de fysiotherapeut de beroepsspecifieke farmacologische basiskennis die nodig is voor het uitvoeren van een gedegen medicatiescreening en -anamnese om onder andere rode vlaggen, (relatieve) contra-indicaties en bijwerkingen te kunnen signaleren. Daarnaast gaat het diep in op de manier waarop fysiotherapeutische interventies invloed hebben op de farmacokinetiek en hoe medicijngebruik consequenties kan hebben voor het fysiotherapeutisch handelen.  


Met Fysiotherapie en medicatie verwerven studenten en professionals in de fysiotherapie basale farmacologische kennis en wordt zicht verworven op de invloed van medic
atie op de klachten, beperkingen en het functioneren van de patiënt. Hendrik van der Velde is in 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool te Groningen. Hierna heeft hij de 4-jarige opleiding gevolgd tot manueel therapeut aan het SOMT te Amersfoort, gevolgd door het verkorte master-traject aan dezelfde opleiding. Als voltijd fysio- en manueel therapeut is hij werkzaam in Franeker.


Free Books Download "Fysiotherapie en medicatie" PDF ePub Kindle